Samenwerken loont

De macht van de landelijke bestel- en reserveer platformen zoals Thuisbezorgd en Uber-Eats is naamsbekendheid. Is je restaurant aangesloten dan geeft het omzet maar moet je ook veel provisie afdragen. Ben je niet aangesloten dan loop je omzet mis.

Om de grote platformen te omzeilen zie je regelmatig landelijke en lokale initiatieven die met veel tamtam worden aangekondigd maar daarna stilletjes verdwijnen.

Wij denken dat dit anders moet en hebben daarvoor MisNixx opgezet. Onderstaand lees je hoe we dat doen.

Cijfers
  • In Nederland zijn ongeveer 8000 restaurants aangesloten op platformen als Thuisbezorgd en UberEats.
  • 30% maakt gebruik de bezorgservice van de platformen en draagt daarvoor 30 –  35% van de omzet af.
  • De overige 70% regelt de bezorging zelf maar draagt wel over iedere bestelling 14% provisie af.  

Of 35% afdragen voor bezorging reëel is kun je over discussiëren, maar 14% afdragen voor het doorgeven van een bestelling is wel erg veel. Wij vinden dat het tijd is voor een krachtig alternatief met eerlijke prijzen. 

Waar staan we.

Het platform:
Als eerste hebben we het platform gebouwd. Dit is nu operationeel en werkt via een app, maar is ook online te gebruiken. 

Vullen:
Wij geloven dat een alternatief voor bijvoorbeeld thuisbezorgd alleen werk als het echt body heeft. Dat betekent dat er minimaal 1000 restaurants in moeten staan. Dat is waar we nu (2024) aan werken. 

Promotie.
Zodra we 1000 deelnemers hebben
treden we groot naar buiten.       

Een stapje verder. 
In MisNixx is ook een kortingsagenda opgenomen. Lokale ondernemers zoals supermarkten, bakkers, kledingzaken, restaurants, enz. kunnen hier hun aanbiedingen in zetten. Dat trekt veel consumenten naar MisNixx waardoor de naamsbekendheid van MisNixx snel groeit.

Meedoen kost . . .
  • In de aanloop, tot we 1000 deelnemers hebben, sta je gratis op het platform en kan je er ook acties inzetten.
  • Vanaf het moment dat er 1000 deelnemers zijn ga je € 30,- per maand betalen die alleen op basis van inflatiecijfers aangepast wordt. Het grootste deel van die 30 euro is bestemd voor promotiedoeleinden.
  • Om de aanloopkosten te dekken betaal je bij aanmelding eenmalig € 30,-, en ja, als het niet lukt MisNxx van de grond te krijgen ben je die kwijt.
  • Je kan je deelname ten alle tijden opzeggen.
  • Genoemde prijzen zijn per vestiging en exclusief 21% btw.
Kat uit de boom kijken

Natuurlijk kan je afwachten of MisNixx een succes wordt. Maar als iedereen zo denkt komt het zeker niet van de grond en zal de macht (en de prijs) van de huidige platformen hoog blijven. Doe daarom mee.

De techniek.

Vanuit MisNixx komen klanten direct op je eigen pagina’s, bestellen/reserveren daar en rekenen dus ook direct bij jou af. Om mee te doen moet je dus wel een eigen bestel en/of reserveer pagina hebben. Nog geen eigen pagina? Er zijn verschillende aanbieders die dit voor je kunnen regelen. Reken qua kosten op ca. € 1,50 per dag.  

Meedoen of nog vragen?

Ik